Sinuhen juuret ovat 1930-luvun Lahdessa. Raili Valtari, joka oli pitkään johtanut Oululaisen kahvilatoimintaa Lahden alueella, päätti avata oman yksityisen kahvilan. Perusajatuksena oli moderni ja kansainvälinen kahvila, jollaista Lahdessa ei oltu vielä nähty. Nämä kriteerit mielessä perustettiin Torikulma. Lahti oli silloin vasta noin 30 000 asukkaan kaupunki, ja kahvila sijaitsi siihen aikaan kovin syrjässä.
”Ihmiset kävivät ihmettelemässä, että miksi onkin näin syrjäiseen paikkaan kahvila perustettu”, kertoo Sinuhen toimitusjohtaja Matti Valtari.
Toiminta laajentui 1950-luvulla ja Mariankadulle avattiin uusi kahvila joka sai nimekseen Sinuhe, Mika Waltarin kuuluisan kirjan mukaan. Sinuhesta muodostui nopeasti suosittu tapaamispaikka lahtelaisten keskuudessa. Sinne tultiin maistelemaan uusimpia suuren maailman herkkuja, joita ahkerana matkailijana tunnettu emäntä asiakkaillensa tarjosi. Minne muualle olisi Suomen ensimmäiset sähköovet asennettu kuin juuri Mariankadun Sinuheen.
Vuoteen 1958 saakka perheen omistuksessa ollut Oululainen Oy myytiin Fazerille. Tässä vaiheessa Sinuhesta oli jo kehittynyt vahva ja itsenäinen yksikkö, jollaisena se myös haluttiin säilyttää. Parhaimmaksi ratkaisuksi katsottiin oman leipomotoiminnan aloittaminen. Puitteet uudelle toiminnalle löydettiin Rauhankadun pisteestä jonne hankittiin ensimmäiset paistouunit. 1970-luvulla, yrityksen siirtyessä äidiltä pojalle, kasvoi leipomotoiminta uusiin ulottuvuuksiin. Lahden Niemen kaupunginosaan rakennettiin uusi leipomo, jossa Sinuhe edelleen tänäkin päivänä sijaitsee, pojan pojan luotsaamana.
Ylimmässä kuvassa vasemmalla Kari-Matti Valtari tyttärensä Lumin kanssa, oikealla Matti Valtari sekä Kari-Matin sisko Kati-Maaria Khachik-Valtari. Taustalla maalauksessa Raili Valtari. Sinuhen hyvät jo neljässä polvessa. Muissa oheisissa kuvissa historian havinaa.